วันเสาร์ที่ 26 พฤศจิกายน พ.ศ. 2559

Jäätelö

Raaka-aineet

 Ostoslistalle
4 kplkananmunia
2 dlsokeria
5 rklvaniljasokeria
3 dlvispikermaa
3 rklkanelia
3 dlkuohukermaa
1 rklkaakaojauhetta

Ohjeet

Ootte varmasti lukenu jostai niitä hankalia jätski reseptejä. Eli keitä sitä tätä jäähdytä yms. Kokeilin kesällä yhtä sellasta "oikeeta kermajäätelöä". Tää on parempaa!! Eli kokeilkaa. Annoksen voi puolittaa, nyt siitä saa reilut kulhot n. 6-7 henkilöä. Kerman määrä ei ole tarkka, voi laittaa 4-7 dl. Ite kerran vahingossa tein kaksinkertasen annoksen mutta laitoin kermat normaalina, onnistu iha yhtä hyvin (tosin teillä ei koska reseptiä on muokattu paremmaks sen jälkeen) Kermana voi käyttää vispikermaa tai kuohukermaa, parhaimman saa molemmista. Vaniljakermalla en oo kokeillu, luultavasti onnistuu. Vein reseptin kouluun ja köksässä tehtiin, sen jälkeen sain kirjotella muillekki reseptiä :D
Vaahdota kananmunat + sokerit.
Vaahdota kermat vaahdoksi (molemmat samaan kulhoon juu) (nyt voit jättää hieman normaalia löysemmäksi)
Sekoita keskenään vaahdotetut kananmuna-sokeri seos & kermat varovasti
Mausta kanelillla & kaakaolla. (nyt voit myös maustaa esim. vaniljalla, banaanilla, hunajalla, suklaarouheella, marjoilla yms. Huomio että nestemäiset maut rikkovat rakenteen ja marjat kannattaa olla soseena, muuten kovia jäisiä marjoja ruassa..) Jäätelöä ei tarvitse maustaa, se on mielestäni parasta tälläisenään!! Ei maistu kanelille ei kananmunalle, vaan hyvälle!
Laita pakastimeen 3 h - 12 h. Voit pitää yön ylikin, mutta muista sekoitella! Sekoittele ensimäiset 3 h n. puolen tunnin välein. Parasta pehmiksen ja kovan jäätelön välimuodossa, eli sen 3 h jälkeen. Muista että jos et sekoittele, rakennetta ei synny. Tämän takia käytetään jäätelökoneita, mutta ne voi korvata sekoituksella.
Aikaa kuluu n. 15 minuuttia, riippuu sähkövatkaimen kunnosta ja kulhosta. 
+ passiivinen aika kun jäätelö on pakkasessa.
Jäätelöä tulee aika paljon (riittää n. 7 hengelle) , itse olen laittanut vanhoihin muovisiin jäätelöpakkauksiin ja kansi päälle ja pakkaseen, mutta kulhon/pakastusrasiaan on hyvä mahtua n. 15 dl = 1,5 l. Voit puolittaa myös reseptin.
Ihanaa tälläisenään, mutta jos haluat esim suklaan makua voi sulattaa suklaata ja laittaa joukkoon sitä, kaakaota tai vaikka suklaakastiketta. Samoin marjoja , muita kastikkeita ja makuja voi laittaa. Esim. hedelmiä, hilloa, lakritsiuutetta, karkkeja,..
Sanoisin että kaikki kermat käy, kuhan vaahtoutuu. Jäätelö sulaa helposti, mutta ennen kuin alat syödä sitä, ota se 5 min aiemmin pakkasesta, ja itse laitan sekunneiksi mikroon (jos se on ollut yön yli ja pitäisi tarjoilla heti) sekoitan, mikroon, sekoitan kunnes tulee pehmismäistä. Huom. sulaa nopeasti ja liian lirumainen ei ole hyvää!

HELPPO JÄÄTELÖ
(kaksi Aino-jäätelörasiallista)

7 - 7,5 dl laktoositonta vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa (itse käytin Tørsleffs konsenderad mjölk, sockrad, 397 g)
0,6 dl glukoosisiirappia
2 dl suklaakastiketta (lakritsi- tai kinuskikastiketta)
1/2 pss (85 g) Pirkka tummasuklaahippuja  (valkosuklaahippuja, lakritsiströsseliä, tms.)

1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.

2. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin.

3. Laita kahteen kannelliseen rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja suklaakastiketta, päällimmäiseksi kerros jäätelömassaa. Itselläni ainekset mahtuivat kahteen Aino-jäätelörasiaan täydellisesti. Ripottele pinnalle suklaahippuja ja laita kannet tiukasti kiinni. 

4. Vie rasiat jäätymään vuorokaudeksi. Jäätelö on hyvän rakenteista, jäätynyttä vaan ei kivikovaa. 


1. Helpon jäätelön aineksia: vispikermaa, glukoosisiirappia, kondensoitua maitoa, vaniljasokeria ja suklaakastiketta. Ohjeella tuli kaksi Aino-jäätelörasiaa täyteen herkullista kotijäätelöä.
2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi yleiskoneen kulhossa. Voi vatkata vatkaimellakin.
3. Lisää kermavaahdon sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.
4. Vatkaa hetki aineksia.
5. Jäätelömassa näytti tältä.
6. Pestyt Aino-rasiat otettiin uusiokäyttöön. Laita kerros jäätelömassaa rasioiden pohjalle.
7. Lisää päälle suklaa- tai kinuskikastiketta (tai lakritsikastiketta). Lisää päälle vielä toinen kerros jäätelöä ja suklaakastiketta. Lisää pinnalle vielä loput jäätelöt.
8. Ripottele päällimmäiseksi puoli pussillista Pirkan tummasuklaahippuja.
9. Ihan näyttää jo jäätelöltä! 
10. Kannet päälle ja pakkaseen vuorokaudeksi.
11. Vuorokauden kuluttua ihana, sopivasti leikkautuva jäätelö on valmis.
12. Jäätelö oli taivaallista. Minäkin tykkäsin tästä!
HELPPO JÄÄTELÖ
(kaksi Aino-jäätelörasiallista)

7 - 7,5 dl laktoositonta vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa (itse käytin Tørsleffs konsenderad mjölk, sockrad, 397 g)
0,6 dl glukoosisiirappia
2 dl suklaakastiketta (lakritsi- tai kinuskikastiketta)
1/2 pss (85 g) Pirkka tummasuklaahippuja  (valkosuklaahippuja, lakritsiströsseliä, tms.)

1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.

2. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin.

3. Laita kahteen kannelliseen rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja suklaakastiketta, päällimmäiseksi kerros jäätelömassaa. Itselläni ainekset mahtuivat kahteen Aino-jäätelörasiaan täydellisesti. Ripottele pinnalle suklaahippuja ja laita kannet tiukasti kiinni. 

4. Vie rasiat jäätymään vuorokaudeksi. Jäätelö on hyvän rakenteista, jäätynyttä vaan ei kivikovaa. 


1. Helpon jäätelön aineksia: vispikermaa, glukoosisiirappia, kondensoitua maitoa, vaniljasokeria ja suklaakastiketta. Ohjeella tuli kaksi Aino-jäätelörasiaa täyteen herkullista kotijäätelöä.
2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi yleiskoneen kulhossa. Voi vatkata vatkaimellakin.
3. Lisää kermavaahdon sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.
4. Vatkaa hetki aineksia.
5. Jäätelömassa näytti tältä.
6. Pestyt Aino-rasiat otettiin uusiokäyttöön. Laita kerros jäätelömassaa rasioiden pohjalle.
7. Lisää päälle suklaa- tai kinuskikastiketta (tai lakritsikastiketta). Lisää päälle vielä toinen kerros jäätelöä ja suklaakastiketta. Lisää pinnalle vielä loput jäätelöt.
8. Ripottele päällimmäiseksi puoli pussillista Pirkan tummasuklaahippuja.
9. Ihan näyttää jo jäätelöltä! 
10. Kannet päälle ja pakkaseen vuorokaudeksi.
11. Vuorokauden kuluttua ihana, sopivasti leikkautuva jäätelö on valmis.
12. Jäätelö oli taivaallista. Minäkin tykkäsin tästä!
HELPPO JÄÄTELÖ
(kaksi Aino-jäätelörasiallista)

7 - 7,5 dl laktoositonta vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa (itse käytin Tørsleffs konsenderad mjölk, sockrad, 397 g)
0,6 dl glukoosisiirappia
2 dl suklaakastiketta (lakritsi- tai kinuskikastiketta)
1/2 pss (85 g) Pirkka tummasuklaahippuja  (valkosuklaahippuja, lakritsiströsseliä, tms.)

1. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi.

2. Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin.

3. Laita kahteen kannelliseen rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja suklaakastiketta, päällimmäiseksi kerros jäätelömassaa. Itselläni ainekset mahtuivat kahteen Aino-jäätelörasiaan täydellisesti. Ripottele pinnalle suklaahippuja ja laita kannet tiukasti kiinni. 

4. Vie rasiat jäätymään vuorokaudeksi. Jäätelö on hyvän rakenteista, jäätynyttä vaan ei kivikovaa. 


1. Helpon jäätelön aineksia: vispikermaa, glukoosisiirappia, kondensoitua maitoa, vaniljasokeria ja suklaakastiketta. Ohjeella tuli kaksi Aino-jäätelörasiaa täyteen herkullista kotijäätelöä.
2. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi yleiskoneen kulhossa. Voi vatkata vatkaimellakin.
3. Lisää kermavaahdon sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi.
4. Vatkaa hetki aineksia.
5. Jäätelömassa näytti tältä.
6. Pestyt Aino-rasiat otettiin uusiokäyttöön. Laita kerros jäätelömassaa rasioiden pohjalle.
7. Lisää päälle suklaa- tai kinuskikastiketta (tai lakritsikastiketta). Lisää päälle vielä toinen kerros jäätelöä ja suklaakastiketta. Lisää pinnalle vielä loput jäätelöt.
8. Ripottele päällimmäiseksi puoli pussillista Pirkan tummasuklaahippuja.
9. Ihan näyttää jo jäätelöltä! 
10. Kannet päälle ja pakkaseen vuorokaudeksi.
11. Vuorokauden kuluttua ihana, sopivasti leikkautuva jäätelö on valmis.
12. Jäätelö oli taivaallista. Minäkin tykkäsin tästä!

Jäätelö
4 annosta
4 munankeltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
Maustamisvinkkejä:
-2 rkl Dansukker Vaniljasokeria 
-1-2 tl jauhettua kanelia
-3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
-1 dl pieniä vaahtokarkkeja
-2-3 dl marjoja tai hilloa
-2 dl rouhittua suklaata
-2-3 ruokalusikallista likööriä
-2 rkl pikakahvia ja 2-3 rkl rommia tai konjakkia
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi.
Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Laita jäähtynyt seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä noin 50 minuuttia.
Voit valmistaa jäätelön myös pakastimessa.
Pakasta yön yli ja vatkaa seosta sähkövatkaimella muutaman kerran pakastuksen alkuvaihessa.

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น