วันศุกร์ที่ 25 พฤศจิกายน พ.ศ. 2559

Budapestleivos jaPrinsessakakku

Pohja

150 g valkuaisia
130 g siro sokeria
60 g hasselpähkinärouhetta
60 g hasselpähkinäjauhetta
20 g maizena

Täyte

30 g vaniljakreemijauhetta
100 g vettä
300 g vispikermaa vaahdotettuna

Täytteeksi

200 g säilykemandariinilohkoja

Koristeluun

tomusokeria, suklaata
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vispaa valkuaisvaahtoon toinen erä sokeria. Sekoita hasselpähkinäjauho, hasselpähkinärouhe ja maizena keskenään ja sekoita varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
Pursota massa leivinpaperin päälle sormenpaksuisiksi nauhoiksi vieriviereen pellin pituiseksi pohjaksi. Paista pohja 170 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia siten, että keskusta jää hieman pehmeäksi ja pinta kuivaksi. Käännä pohja ylösalaisin ja poista leivinpaperi. Valmista täyte. Valmista vedestä ja vaniljakreemijauheesta vaniljakreemi. Sekoita kreemi vaahdotetun kerman joukkoon. Levitä kermatäyte pohjan päälle. Ripottele päälle mandariinilohkot. Rullaa pohja tortuksi. Anna torttujen jähmettyä kylmässä. Koristele suklaa raidoilla ja ripottele pinnalle tomusokeria. Leikkaa 4 sentin paloiksi.

Prinsessakakku 

Ainekset

3/4 dl perunajauhoja 
2 rkl kaakaojauhetta 
1 tl leivinjauhetta 
4 kananmunaa 
1.5 dl sokeria 

KOSTUTUS

1.5 dl (laktoositonta) maitoa 
1 tl vaniljasokeria 

TÄYTE

400 g pakastevadelmia 
1 dl vadelmahilloa 
4 dl (laktoositonta) vaahtoutuvaa kermaa 
2 dl (laktoositonta) kevyt ranskankermaa 
1 dl sokeria 
10 liivatelehteä + 1/2 dl sitruunamehua 

PINNALLE

noin 500 g marsipaania 
 tuoreita vadelmia 
 tomusokeria


                     Valmistusohje

Klassinen prinsessakakkukuorrutetaan vihreällä marsipaanilla. Muista kuorruttaa kakku vasta juhla-aamuna, ettei marsipaani kostu.
  1. Sekoita keskenään kuivat aineet.
  2.  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet.
  3.  Levitä taikina paperin päälle. Kypsennä 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. 
  4. Vuoraa kahden litran pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia paloja ja vuoraa kulho niillä.   
  5. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
  6. Painele vadelmat soseeksi siivilän läpi, lisää puolet sokerista.
  7.  Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
  8. Vaahdota kerma ja puolet sokerista. Lisää vaahtoon ranskankerma, vadelmahillo ja -sose. 
  9. Liuota puserretut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. 
  10. Lisää liuos ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  11. Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle.
  12.  Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  13.  Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja painele kiinni kakun pintaan. 
  14. Leikkaa ylimääräinen reuna pois.
  15.  Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla. 



ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น